Kuchnia

imprezowo kolorowo itp

Naleśnikowe roladki z wędzonym łososiem - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

4 szt. naleśniki,
150 g łososia wędzonego w plastrach,
150 g serka kanapkowego,
2 łyżki jogurtu greckiego lub majonezu
1 łyżka siekanego koperku
sałata masłowa
sól i czarny pieprz do smaku

Naleśniki smarujemy serkiem wymieszanym z jogurtem, siekanym koperkiem i doprawionym solą i pieprzem, układamy na naleśniku liście sałaty masłowej. Następnie na sałacie rozkładamy plasterki wędzonego łososia, ciasno zwijamy tworząc roladkę. Z roladki odcinamy końcówki i każdą kroimy na trzy części, każdy kawałek przewiązujemy szczypiorkiem i rozkładamy na talerzu wyłożonym sałatą, dodatkowo talerz możemy udekorować np. ćwiartkami pomidorów koktajlowych.

Na poniższym zdjęciu obok Naleśnikowych roladek z wędzonym łososiem, serkiem i sałatą znajduje się też klops drobiowy faszerowany papryką, który również bardzo polecam.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation