Kuchnia

Sałatki,zapiekanki i inne dania

Składniki
1 kg schabu bez kości
4 plastry wędzonego boczku
ogórek konserwowy
sos pieczeniowy (może być z cebulką)
pieprz
majeranek
przyprawa uniwersalna

Przygotowanie krok po kroku:

Schab przekroić tak, aby powstał duży prostokąt, oprószyć podanymi przyprawami.
Ogórek pokroić w drobną kostkę, na mięsie rozłożyć plastry boczku i pokrojony ogórek. Zwinąć w roladę, a następnie zawinąć w folię aluminiową i przełożyć do naczynia do zapiekania.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec około 80 minut.
Sos przygotować według przepisu na opakowaniu (gdy używamy gotowego).
Roladę kroić w plastry i podawać na ciepło z ryżem i surówkami, a na zimno z pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation