Kuchnia

Wypieki

ciasto "styropian" z malinami
*foremka25*34 cm
Składniki:
na ciasto:
400 g mąki
250 g masła
125 g cukru pudru
6 żółtek
na masę jogurtową:
4 duże (po 360g) kubki jogurtu naturalnego lub greckiego
1,5 szklanki cukru
200 g wiórek kokosowych
6 białek
2 opakowania budyniu śmietankowego
1/3 szklanki oleju
szklanka malin (mogą być mrożone)
słoiczek konfitury malinowej (lub innej)

Składniki kruchego ciasta zagnieść, owinąć je folią i wstawić na godzinę do lodówki.
Blaszkę wyścielić papierem. Białka ubić na pianę. Jogurty zmiksować z cukrem, olejem, kokosem i budyniami. Delikatnie wmieszać pianę z białek.
Schłodzone ciasto podzielić na dwie nierówne części. Większą rozwałkować na dnie blaszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i podpiec przez 10 minut. Wyjąć z pieca, rozsmarować konfiturę na cieście i wylać masę jogurtową. Na wierzchu ułożyć maliny (mrożonych nie rozmrażać) i zetrzeć resztę ciasta. Piec w 180*C około godziny. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation