Kuchnia

ciasta ciasteczka i reszta

Jogurtowe lody na patyku przepis | Kotlet.TV

Przepis na Jogurtowe lody na patyku
czas: ok. 15 minut + mrożenieliczba porcji: 12 lodów
Składniki
100 g śmietany kremówki
ok. 500 g jogurtu naturalnego
3 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka cukru z wanilią
2 łyżki gorzkiego kakao
Moje porady

jak ubijać śmietanę kremówkę
jak zrobić cukier waniliowy
Przepis na lody na patyku
KROK 1
Ubijam śmietanę razem z cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
Przepis na lody na patyku
KROK 2
Mieszam śmietanę z jogurtem. Część masy mieszam z gorzkim kakao.
Przepis na lody na patyku
KROK 3
Do pojemniczków wkładam naprzemiennie po łyżce masy z kakao i tej białej. Stukam każdym pojemniczkiem o blat, by nie było dziurek w lodach, wkładam patyczki i wstawiam do zamrażarki na kilka godzin.
Przepis na lody na patyku
KROK 4
Po zamrożeniu lody łatwiej wyjmiecie, jeśli zanurzycie na kilkanaście sekund pojemnik w szklance z ciepłą wodą. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation