Kuchnia

Słodkości

Perfekcyjne brownie bardzo czekoladowe z nutą pomarańczową
Składniki (tortownica o średnicy ok.22cm):

100 gramów miękkiego masła
230 gramów cukru
4 jajka
60 gramów mąki pszennej
60 gramów ciemnego kakao
200 gramów gorzkiej czekolady dobrej jakości
garstka posiekanych orzechów laskowych
szczypta soli
skórka pomarańczowa otarta z dwóch pomarańczy (tylko pomarańczowa część)
Sposób przygotowania:

Przygotować formę, smarując ją masłem i wysypując mąką lub kakao lub wykładając papierem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na puch. Dodawać po jednym jajku stale ubijając. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do masy. Krótko zmiksować. Dodać mąkę i kakao oraz skórkę pomarańczową i szczyptę soli, zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Dodać orzechy, wymieszać. Ciasto przełożyć do formy, równo rozprowadzić. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut (nie dłużej).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation