Kuchnia

Kanapki / Chleb

Pasta (1) z zielonego groszku i awokado (2) jajeczna z tuńczykiem, (3) jajeczna z awokado

1. Pasta z zielonego groszku i awokado
1 puszka groszku
1 ząbek czosnku
spora garść świeżych listków bazylii
sól i pieprz
2 łyżeczki soku z cytryny
1 dojrzałe, miękkie awokado
sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku

Groszek przepłucz i odsącz, awokado przekrój na pół i wydrąż miąższ. Wszystkie składniki zblenduj lub rozdrobnij widelcem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką.
Przepisy na zdrowe pasty kanapkowe
Przepisy na zdrowe pasty kanapkowe

2. Pasta jajeczna z tuńczykiem

3 ugotowane na twardo jajka
1 ogórek kiszony
1/2 czerwonej cebuli
pół puszki tuńczyka w sosie własnym
1-2 łyżki jogurtu greckiego
sól i pieprz do smaku

Jajka, ogórka i cebulę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z tuńczykiem i jogurtem, dopraw do smaku.
Przepisy na zdrowe pasty kanapkowe

3. Pasta jajeczna z awokado

3 ugotowane na twardo jajka
1/2 małego ząbka czosnku
1 dojrzałe awokado
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
opcjonalnie 1 – 2 łyżeczki jogurtu greckiego

Jajka posiekaj w kosteczkę i przełóż do miseczki. Czosnek zetrzyj. Awokado przekrój wzdłuż na pół, wyjmij pestkę, miąższ pokrój w kosteczkę i skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj z czosnkiem. Dodaj do jajek, wymieszaj z jogurtem i dopraw.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation