Kuchnia

Czekolada i karmel

składniki
wafle tortowe 1 opakowanie
herbatniki 1 opakowanie
galaretka cytrynowa (opakowanie) 1 opakowanie
margaryna 250 gramów
+
kakao prawdziwe gorzkie 3 łyżki
cukier 0.5 szklanki
sposób przygotowania
1
margarynę rozpuszczamy w garnku razem z cukrem i kakao. 2 całe wafle przykrywamy mokrą ściereczką (układamy jeden obok drugiego, namaczamy je do momentu aż będzie można zwinąć je w rulon niczym kartkę papieru) pozostałe kruszymy i dodajemy do rozpuszczonej margaryny. teraz do masy dodajemy pokruszone herbatniki a następnie zalewamy galaretką rozpuszczoną w 3/4 szklanki gorącej wody. dokładnie mieszamy. masę wykładamy na wcześniej przygotowane, namoczone wafle. zwijamy w rulon jak roladę. nasze ciasto wkładamy do lodówki na około 1h - po tym czasie jest gotowe do podania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation