DIY - zrób to sam

Basiek

Kogel mogel z musem truskawkowym

Składniki:

5 żółtek
3 łyżki cukru pudru
100 g śmietany kremówki
2 łyżeczki żelatyny
250 g truskawek
kakao do posypania


1. Truskawki zmiksować. 1 łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 4 łyżkach wrzątku. Lekko przestudzić i wymieszać z truskawkami. Przelać do szklanek i odstawić do lodówki na co najmniej 2 h.


2. Żółtka ubić z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę. Dodać kremówkę, wymieszać. W 4 łyżkach wrzątku rozpuścić 1 łyżeczkę żelatyny, lekko ostudzić i dodać do masy. Wylać na warstwę truskawkową i odłożyć do lodówki na co najmniej 2 h. Przed podaniem posypać kakao.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation