Kuchnia

kociołek-grill- ognisko

Kociołek pełen smaku
3
0
kategoria: dania główne mięsne
Kociołek to danie jednogarnkowe, jedno z moich ulubionych :)
kociołek pełen smaku
Składniki
30 dag schabu
25 dag pieczarek
20 dag bakłażana

1 puszka krojonych pomidorów

3 łyżki oleju
2 płaskie łyżeczki przyprawy typu wegeta
1 łyżeczka majeranku
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz
Sposób przygotowania
1.
Bakłażana kroimy w plastry grubości ok. 1cm, solimy z obu stron i odstawiamy na pół godziny. Spłukujemy wodą, osuszamy ręcznikiem kuchennym i kroimy w kostkę.
2.
Pieczarki czyścimy i kroimy w ćwierćplasterki.
3.
Schab kroimy w kostkę, obsmażamy na oleju i dusimy aż do odparowania, przyprawiamy wegetą i pieprzem. Dodajemy pieczarki, smażymy razem 3-4 minuty i dorzucamy bakłażana. Mieszamy i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Dodajemy pomidory krojone i majeranek i nadal dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Jeśli trzeba, podlewamy wodą.
4.
Przed podaniem dodajemy zieloną pietruszkę i mieszamy. Podajemy z bułką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation