Kuchnia

desery

KARAIBSKA OWSIANKA W SŁOICZKU

Składniki:

(na jeden słoiczek 370 g)

3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki wiórek kokosowych
łyżeczka brązowego cukru
mały kubeczek jogurtu naturalnego (używam Naturalny Gęsty Bakomy)
mały banan
łyżka płatków kokosowych (lub dodatkowa łyżka wiórek)
W małej miseczce wymieszać płatki owsiane z wiórkami kokosowymi i brązowy cukrem.

Banana pokroić w plasterki (żeby nie ściemniały, dobrze jest skropić je sokiem z cytryny). Kilkoma plasterkami wyłożyć dno słoiczka.

Na banana nałożyć dwie łyżki jogurtu.

Następnie wsypać do słoiczka dwie łyżki przygotowanej mieszanki z płatków owsianych, kokosa i cukru.

Na to kolejno: 2 łyżki jogurtu, 2 łyżki płatków, łyżka jogurtu, plasterki banana i płatki kokosowe (najlepiej podprażone wcześniej na patelni)

Oczywiście kolejność jest dowolna, ważne tylko żeby płatki miały kontakt były jogurtem, by ten mógł je zmiękczyć.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation