Kuchnia

Kulinaria

Orzechowe babeczki z bananami
Składniki:
85 g mieszanych orzechów (włoskich, laskowych, pekanów, nerkowców)
80 g miękkiego masła
80 g cukru pudru
skórka z 1 cytryny
70 g mąki
po pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia i sody
2 jajka
Na krem
1 przejrzały banan
1 czubata łyżka cukru pudru (lub więcej jeżeli banan nie jest zbyt słodki)
350 g serka kremowego
Wykonanie

W jednej misce umieścić suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia i sodę).
W pojemniku malaksera umieścić orzechy - zmielić. Dodać masło a po chwili miksowania - suche składniki. Wbić jajka. Powstałą masę przełożyć do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami. Piec 20 minut w temperaturze 190oC. Ostudzić.
Banana z cukrem zmiksować na jednolitą masę. Serek rozmieszać łyżką i powoli dodawać do niego masę bananową (nie miksować). Za pomocą szprycy udekorować babeczki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation