Kuchnia

lubię

Domowe muffinki marchewkowe

Składniki
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki pełnoziarnistej
2 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia (czasami nie daję w ogóle)
2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli himalajskiej
3/4 (lub więcej) szklanki musu jabłkowego (wycisnęłam jabłka „deserowe” w wyciskarce – wyszedł gęsty sok i później dolałam odrobinę wody, bo ciasto wydawało mi się za gęste)
1/2 szklanki oleju kokosowego (płynny)
1 jabłko (starte na grubych oczkach)
2 garście marchewki (starte na grubych oczkach)
coś do osłodzenia (cukier kokosowy lub syrop klonowy)
opcjonalnie:
rodzynki
orzechy
płatki kokosowe
1/2 łyżeczki zmielonego imbiru
ananas

Kilka słów o składnikach
Przepis jest elastyczny i możesz go zmienić pod siebie.
olej kokosowy -> nie masz, nie lubisz? zamień go na masło lub olej rzepakowy
rodzynki-> Twoje dzieci będą grzebać i wyciągać je z ciasta? nie dodawaj
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation