Kuchnia

KUCHNIA

Cytrynowe mini serniczki z sosem karmelowym i malinami

SKŁADNIKI ( na 12 sztuk):
Inspiracja: blog Moje Wypieki
8 ciastek LU Digestive
50 g masła
500 g serka śmietankowego President (dwukrotnie zmielony)
2 duże jajka
60 g cukru pudru
1 łyżka aromatu waniliowego
skórka otarta z 1/2 cytryny
gotowy sos karmelowy do deserów
świeże maliny
listki mięty (do dekoracji/ opcjonalnie)
olej w sprayu


PRZYGOTOWANIE:
Ciastka pokruszyć w moździerzu, wymieszać z roztopionym masłem. Serek wymieszać z jajkami, cukrem pudrem, aromatem i skórką z cytryny, najlepiej przy użyciu miksera. 12 silikonowych foremek na babeczki spryskać olejem, wsypać ciasteczka i rozdzielić po równo masę serową. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 160 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu ostudzić i schłodzić w lodówce min. 2 godziny. Przed podaniem polać syropem, udekorować malinami i ewentualnie listkami mięty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation