Kuchnia

Słodkości, ciasta, ciasteczka

Domowe ferrero rocher

Składniki

szklanka daktyli
3/4 szklanki orzechów (nerkowce, ziemne, laskowe)
3/4 szklanki migdałów
1-2 łyżki kakao
2 łyżeczki nasion chia (opcjonalnie)
1 łyżka oleju kokosowego

słonecznik
płatki owsiane
kokos
rodzynki
cynamon
masło orzechowe

Wykonanie
Wszystkie składniki miksujemy i formujemy kulki. Obtaczamy w zmielonych orzeszkach. Jeśli masz ochotę to możesz dodatkowo zanurzyć kulki w domowej czekoladzie.
Najbardziej czasochłonne jest lepienie kulek. Jeśli do zabawy zaprosisz dzieciaki to gwarantuję, że formowanie kulek (i nie tylko ;)) będzie dla nich niezłą frajdą. Maluchy uwielbiają bawić się masą, która klei się do rączek i w dodatku jest jadalna. Jeśli nie chce Ci się kulać to możesz wyjadać masę łyżeczką – prosto z miski. Ale zostaw coś na później – kule mocy można przechowywać kilka dni w lodówce, a nawet kilka miesięcy w zamrażarce. Myślę, że dwie sztuki to wystarczająca ilość, żeby zasłodzić się na maxa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation