Kuchnia

Ciasta i inne

Tiramisu Truskawkowe

1 duże opakowanie biszkoptów

120 gram cukru (dzielimy na dwie części)

3 jajka

250 gram serka mascarpone

400 gram truskawek

2 łyżki cukru pudru

kilka kropli aromatu waniliowego
Przepis

W misce miksujemy 3 żółtka wraz z 60 gramami cukru, w trakcie miksowanie dodajemy kilka kropel aromatu waniliowego.
Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #1

Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #2

Gdy już nasz cukier utrze się z żółtkami dodajemy do niego serek mascarpone. Całość ponownie dokładnie miksujemy i dodajemy stopniowo ubite białka z 3 jajek z dodatkiem 60 gram cukru. Mieszamy delikatnie za pomocą łyżki bądź szpatułki.
Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #3

Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #4

Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #5

Truskawki blendujemy z 2 łyżkami cukru pudru.
Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #6

Biszkopty układamy w naczyniu lub prostokątnej foremce. Pierwszą warstwę biszkoptów polewamy musem truskawkowym, następnie wykładamy masę z serka mascarpone. Czynność tą powtarzamy czyli wykładamy kolejną warstwę biszkoptów, musu truskawkowego oraz masę z serka mascarpone.
Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #7

Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #8

Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #9

Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #10

Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #11

Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #12

Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #13

Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #14

Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #15

Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #16

Zdjęcie Tiramisu Truskawkowe #17

Całość dekorujemy truskawkami następnie wstawiamy do lodówki na co najmniej 5 godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation