Uroda

coś dla ciała

kurczak z rabarbarowym chutney

© Pinterest / allParenting

Składniki:
Chutney:

2 szklanki pokrojonego na kawałki rabarbaru
laska cynamonu
1/3 szklanki wody
1/3 szklanki rodzynek
1/4 szklanki pudru
3 łyżki czerwonego octu winnego
2 pokrojone cebule dymki


Kurczak:

4 udźce bez kości i skóry
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki mielonego pieprzu

Sposób przygotowania:
Sos
wszystkie składniki połącz w rondelku. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj aż rabarbar będzie miękki, od czasu do czasu mieszając. Wyjmij laskę cynamonu. Sos przełóż do miski i pozostaw do ostygnięcia.

Kurczak
Mięso z kurczaka umyj i posyp solą i pieprzem z każdej strony. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz do zarumienienia, ok. 40 minut.

Podawaj z rabarbarowym chutney.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation