Kuchnia

salatki

kalafior średniej wielkości
4 pomidory
4 jajka ugotowane na twardo
koperek
jaogurt naturalny (180 g)
2 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
sól
pieprz mielony
3-4 os.
30 min
łatwe
tanie
Przygotowanie

Mieszamy jogurt z majonezem i czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem (można też zrobić sos bez czosnku, jeżeli ktoś nie lubi).
Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wyjmujemy łyżką cedzakową, studzimy i dzielimy go na różyczki.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki (niekoniecznie) i kroimy w ósemki, a ugotowane jajka w ćwiartki. Następnie w salaterce układamy warstwami kalafiora, pomidory i jajka do wyczerpania składników.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation