Kuchnia

Kulinaria

1 duży słoik pieczarek marynowanych w całości
1 puszka groszku
1 puszka kukurydzy
2 duże marchwie
3 średniej wielkości ziemniaki
3 duże jajka
2 cebule (u mnie jedna biała, jedna czerwona)
2 ogórki kiszone
sól, pieprz
majonez
W pierwszej kolejności musimy ugotować ziemniaki, marchew oraz jajka. Studzimy po czym wszystkie składniki kroimy oddzielnie w kostkę, to samo robimy z ogórkiem kiszonym. Dno oraz boki tortownicy musimy wyłożyć folią spożywczą, aby sałatka ładnie odeszła.
Układamy kolejno:

- pieczarki główkami do dołu
- groszek konserwowy
- marchewkę, posypujemy ją delikatnie solą i pieprzem, smarujemy cienko majonezem
- ziemniaki, sól, pieprz, majonez
-kukurydza, majonez
-ogórki kiszone, cebula, majonez
-jajka, sól, pieprz, majonez
Tak przygotowaną tortownicę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na noc. Na drugi dzień sałatkę wykładamy na talerz, odwracając tortownicy do góry dnem, zdejmujemy obręcz i dekorujemy boki majonezem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation