Kuchnia

kuchnia

sliwki z boczkiem na cieplo

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut

CZAS PIECZENIA: ok. 10-15 minut

TRUDNOŚĆ: ŁATWE

LICZBA PORCJI: dla 3 osób
Składniki:

ok. 300 g boczku delikatnie wędzonego pokrojonego w plasterki
opakowanie suszonych śliwek BIO
tacka do grillowania 1 szt.
wykałaczki

Przygotowanie:

Boczek pokroić na niezbyt grube plasterki
W każdy plasterek owinąć suszoną śliwkę i nakłuć wykałaczką tworząc mini szaszłyczki
Wstawić tackę do grillowania z szaszłykami do nagrzanego piekarnika (180°C, termoobieg) i zapiekać ok. 15 minut do momentu ładnego zarumienienia się boczku
Podawać z pieczywem i ulubioną sałatą lub warzywami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation