Kuchnia

grill

Czerwona cebula marynowana w occie,grill dodatki | Blog kulinarny - codojedzenia.pl
słoik 0,5 litrowy

5 czerwone cebule
1 burak
3 ml octu ryżowego, lub winnego
100 ml cukru
1 chili jalapenno
1½ łyżeczka soli
Wykonanie:

Zagotuj ocet z cukrem i solą. Jeśli nie masz octu ryżowego możesz użyć octu winnego. Ocet winny jest kwaśniejszy w smaku, więc możesz dodać więcej cukru lub ¼ zalewy zastąpić wodą.
Przekrój cebulę na pół, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Obierz i zetrzyj buraka na tarce o dużych oczkach.
Pokrój jalapenno oczyszczone z nasion w plasterki. Dodaj warzywa do zalewy i gotuj przez 10 minut. Gorące warzywa zamarynuj w słoiki, jeśli nie wykorzystasz wszystkiego na raz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation