Kuchnia

Animals, My little monsters., Zwierzaczki

Sos tatarski
To rodzinna wersja sosu tatarskiego, przerobiona na dukana (czyli na chudo bez majonezu:) Sos jest idealnym dodatkiem do wszystkiego, a zwłaszcza do suchych/chudych mięs. Składniki dodawać wg uznania.
Składniki (1 MISECZKA)
1-2 jajka
kilka grzybów marynowanych
świeża pietruszka
odrobina świeżej cebuli
2 średnie korniszony
jogurt naturalny
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia
Jajko ugotować na twardo. Po wystygnięciu pokroić w kostkę. Grzybki, cebulę, ogórki i pietruszkę pokroić na małe kawałki. Dodać jogurt i wszystko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Gdyby sos wyszedł zbyt cierpki, dodać odrobinę słodziku w płynie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation