Kuchnia

Przepisy fit

Muffiniki czekoladowe czyli mój pierwszy wypiek z fasoli

Składniki (8 miffinek):

3 jajka
3 łyżki otrębów pszennych firmy Kupiec
1 łyżeczka cynamonu
1 spora łyżka odtłuszczonego kakao
1 puszka czerwonej fasoli (po odsączeniu zostało około 240g)
2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki jogurtu naturalnego
ksykitol/stewia lub inna substancja słodząca np. miód wg. smaku (ja dałam 2 łyżki stewii w płynie)

Sposób przygotowania:
Fasole przepłukujemy kilka razy wodą (ja dla pewności zostawiłam ją jeszcze na około 30 minut w wodzie)
wrzucamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy na jednolitą masę
przekładamy ciasto do silikonowych papilotek na muffinki (do około 2/3 wysokości)
pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation