Nie można zakończyć żądania
błąd 500

Uuups!
Wystąpił błąd uniemożliwiający wczytanie strony!
Kod błędu alM20(w razie konieczności, przekaż go Administracji)

Wejdź na Stylowi.pl

Formularz kontaktowy:


Kuchnia

odchudzanie

JAGLANY PASZTET Z JARMUŻEM I SUSZONYMI POMIDORAMI
SKŁADNIKI:

– szklanka suchej kaszy jaglanej
– szklanka zielonej lub brązowej soczewicy
– szklanka pestek słonecznika
– 3 garście drobno porwanych liści jarmużu
– słoik suszonych pomidorów w oleju ok. 300 g
– pól szklanki wody
– sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku
– łyżeczka cząbru
– łyżeczka tymianku
– łyżka majeranku

WYKONANIE:

– kasze przepłukać kilkakrotnie wrzątkiem i ugotować w 2 szklankach lekko osolonej wody (ok. 15 min). Wystudzić
– soczewice ugotować w wodzie do miękkości (ok. 30 min.), odcedzić i wystudzić
– pestki słonecznika zmielić np. malakserem na mąkę, dodać jarmuż i odcedzone z oleju pomidory. Ponownie mielić (powinno powstać coś w rodzaju pesto)
– następnie dokładnie miksujemy kaszę i soczewicę (można malakserem lub blenderem)
– łączymy wszystkie składniki. Dodajemy przyprawy i pół szklanki wody. Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku
– foremkę do keksów wykładamy arkuszem papieru do pieczenia. Wkładamy masę i wyrównujemy wierzch (można użyć foremek aluminiowych)
– pieczemy 50 minut w 190 stopniach. Przed krojeniem wstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation