Kuchnia

kuchnia

Kompozycja sałat z kurkami i wołowiną

Składniki:
mieszanka sałat Fit&Easy – 100g
Pieczony rostbef – kilka plastrów (może być polędwica lub gotowana wołowina)
oczyszczone kurki – 80g
cebula siekana – 1 łyżka
olej słonecznikowy – 1 łyżka
oliwa z oliwek – 30ml
ocet balsamiczny – 50ml
sól morska do smaku
cukier do smaku
wiśnie drylowane – kilka sztuk
Przygotowanie winegretu balsamicznego:
Oliwę, ocet balsamiczny i wiśnie po zagotowaniu, dokładnie zmiksować. Doprawić solą i cukrem.
Kurki lekko obsmażyć z drobno posiekaną cebulą na oleju. Podlać winegretem balsamicznym i pozostawić do wystygnięcia. Na talerzu ułożyć kompozycję sałat skropionych winegretem, przygotowane kurki i dekoracyjnie zwinięte plastry pieczonego rostbefu lub polędwicy wołowej.
Sałatka ta może być podawana na ciepło i taka mi osobiście bardziej odpowiada.
Pozdrawiam i już teraz życzę udanego weekendu!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation