Święta i uroczystości

Boże narodzenie

Warstwowa sałatka do grilla
Składniki:

1 puszka kukurydzy
6 średnich ogórków kiszonych
6 jajek
1 pomidor
około 200 g pomidorków koktajlowych
pęczek szczypiorku
sos koperkowy:
3 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany
pęczek świeżego koperku
sól i pieprz





Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w plasterki. Majonez mieszamy ze śmietaną i posiekanym koperkiem oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na dno miski wsypujemy odsączoną z zalewy kukurydzę. Na ściance miski układamy połówki pomidorków koktajlowych, a środek wypełniamy pokrojonym w kostkę pomidorem. Następnie wykładamy połowę sosu koperkowego i układamy jajka.



Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę i wsypujemy na jajka. Potem wykładamy resztę sosu koperkowego i wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation