Kuchnia

kuk buk na słodko

ZDROWE DOMOWE PIEGUSKI.

Składniki: (20-25 ciasteczek)
100 g miękkiego masła/margaryny do pieczenia,
1/4 szklanki cukru trzcinowego,
1 łyżka miodu,
1 jajko,
1 i 1/4 szklanki mąki (użyłam pełnoziarnistej),
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej,
1/2 szklanki płatków owsianych,
50 g posiekanej gorzkiej czekolady,
25 g posiekanych orzechów laskowych.

Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem, następnie dodać jajko i miód, zmiksować. W osobnej misce wymieszać mąkę i sodę, następnie dodać płatki owsiane, zamieszać. Składniki suche przesypać do mokrych, dodać czekoladę i orzechy, połączyć wszystko łyżką/dłońmi. Z powstałego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, zgniatać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 11-12 min. w temp. 200°C z termoobiegiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation