Sport i fitness

inne

Składniki

2 szklanki mąki pełnoziarnistej
100g słonecznika łuskanego
1/3 szklanki otrębów pszennych
1/3 szklanki otrębów żytnich
1/3 szklanki otrębów owsianych
2 jajka
40 g margaryny Kasia
5dlg drożdży
1,5 szklanki letniej wody

Pełnoziarniste bułeczki z otrębami
Etapy przygotowania

Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Suche składniki mieszamy ze sobą w misce a następnie dodajemy mokre. Mieszamy, dokładnie wyrabiając ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na 25 minut (pod ściereczką). Po upływie tego czasu z ciasta formujemy niewielkie bułeczki i układamy na wysmarowanej margaryną blasze, zostawiamy na kolejne 25 minut. Wyrośnięte bułeczki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation