Kuchnia

desery

Karpatka

CIASTO
1 1/2 szklanki wody
1 1/2 szklanki mąki pszennej
3/4 kostki margaryny
9 jaj
Wodę z margaryną zagotować, dodać mąkę i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Po przestudzeniu wbijać po jednym jaju i dalej trzepać. Pod koniec ubijać mikserem. Ciasto rozłożyć na dwie blaszki i piec kolejno każdą z warstw w piekarniku po ok. 30 min, w temperaturze 220 st.

MASA
25 dag masła
25 dag cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 szklanka mleka
1 budyń waniliowy bez cukru
Ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodać przestudzony budyń. Wymieszać. Ciasto przełożyć masą, wierzch posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation