Kuchnia

Mięsa

Ozorki jagnięce z pieczarkami - Cook it Lean
Składniki

6 ozorków jagnięcych
1 por
1 duży seler
1 łyżka masła klarowanego
200 g pieczarek (najlepiej brunatnych)
200 ml gęstego mleka kokosowego
sól
(opcjonalnie) pieprz

Wskazówki
*2 godz. 2 porcje

Przygotowanie:
Ozorki jagnięce wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy 1,5 godziny. Następnie wyciągamy z wody i zostawiamy do ostygnięcia. Kiedy ozorki ostygną obieramy je ze skóry i kroimy w plasterki lub w kostkę.

Seler obieramy i kroimy w grube plastry. Z każdego plastra wykrawamy paski za pomocą grubej obieraczki do warzyw. Pora kroimy w plastry.

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wrzucamy pora i selera. Dusimy ok 3 minut. Następnie dodajemy ozorki i pokrojone w ćwiartki lub plastry pieczarki.

Zalewamy mlekiem kokosowym, solimy i dusimy jeszcze ok 5 minut.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation