Kuchnia

SLODKOŚCI

Tarta z białą czekoladą i borówkami przepis –
Składniki:
mąka - 2 szklanki
cukier puder - 2 łyżki
żółtko - 2 sztuki
Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
woda - 3 łyżki
biała czekolada - 2 opakowania
serek mascarpone - 1 opakowanie
borówki amerykańskie - 300 gramów
skórka z limonki - 1 sztuka
cukier puder - 1 opakowanie
liście świeżej mięty - 1 pęczek

1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Do miski wsyp mąkę, dodaj Kasię, cukier i wodę.
2. Dodaj żółtka.
3. Zagnieć ciasto, zawiń w folię I odłóż na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkuj na stolnicy podsypanej mąką, wyłóż nim
natłuszczoną formę do tarty o średnicy ok. 26 cm. Wierzch ciasta nakłuj widelcem, obciąż (no. kaszą, ryżem). Piecz w
temperaturze 180 st. C, aż ciasto uzyska złoty kolor. Odstaw do ostygnięcia.
4. Przygotuj krem – czekoladę roztop w kąpieli wodnej, zdejmij z ognia.
5. Dodaj serek mascarpone, wymieszaj łyżką.
6. Krem nałóż na ostudzony spód ciasta, udekoruj owocami. Posyp cukrem pudrem, udekoruj skórką z limonki I listkami
mięty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation