Kuchnia

SLODKOŚCI

Zimowy mrożony deser z bitą śmietaną, bezami i konfiturą malinową

Składniki:
- 800 ml śmietany kremowej 30%,
- łyżka lub dwie cukru pudru,
- 2 - 3 szklanki pokruszonych bezów (bezy można kupić w większości cukierni),
- słoiczek dobrej jakości malinowej konfitury.

Przygotowanie:
Naczynie wyłożyć przeźroczystą folią spożywczą.
Śmietanę ubić na sztywno (dodać cukier puder w trakcie ubijania). Do ubitej śmietany wkruszyć kawałki bezów. Delikatnie wymieszać wszystko razem z malinową konfiturą (nie może być wymieszane zbyt dokładnie). Masę przełożyć do keksówki wyłożonej folią. Wierzch wygładzić. Brzegi folii szczelnie zawinąć na górze. Włożyć do zamrażarki. Przed podaniem wyłożyć z zamrażarki na przynajmniej 30 minut. Odwinąć z folii. Pokroić na kawałki.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation