Kuchnia

dla jarosza

Kulki ryżowe

Składniki:
woreczek ryżu ( 100 g)
łyżka mąki pszennej
łyżka bułki tartej+ do obtoczenia
sól i pieprz
5 dag sera żółtego
jajko,
1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
olej do smażenia

Ryż ugotuj do miękkości i ostudź. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Do ryżu dodaj ser żółty, łyżkę bułki tartej oraz mąki. Całość dopraw solą i pieprzem. Wilgotnymi rękoma formuj małe kulki, Jajko roztrzep widelcem i wymieszaj z przyprawą do kurczaka. Następnie każdą kulkę obtocz w jajku Następnie dokładnie obtocz w bułce tartej Kulki upiecz na rozgrzanym oleju z każdej strony aż nabiorą złotego koloru
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation