Podróże i miejsca

Ahoj przygodo!

Zapiekanka z komosą ryżową i brokułami

Składniki:
150 g komosy ryżowej
1 duży brokuł
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
100 g żółtego sera
sól, pieprz, szczypta ziół prowansalskich
opcjonalnie 100 g sera feta, 1 filet z kurczaka
Komosę ryżową gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy przez 8 minut, a następnie przelewamy na sitku zimną wodą. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy chwilę razem. Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, brokuły i całość mieszamy. Doprawiamy do smaku. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 C (z górną grzałką) przez ok. 10-15 minut.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation