Inne

Wypiekowe Szalenstwa

ciasto kruche GORDONA R


mąka pszenna 400 g
masło 200 g
cukier 50 g
żółtko z jajka 2 szt.


Bardzo proste ciasto kruche. Niezastąpione, gdy zaskoczą nas niespodziewani goście...

Ucieramy robotem masło.
Dodajemy mąkę.
Wyjdzie coś na kształt kruszonki i tak ma być.
Dodajemy cukier. Mieszamy.
Na koniec żółtka.

Ciasto odstawiamy na 20 minut do lodówki.

Potem wkładamy do blachy i pieczemy 20 min. w temp. 190 stopni C.

Po wystudzeniu ubieramy wg gustu, owocami, galaretką, masą jaką lubimy, dżemem, czekoladą.
Nadaje się do wszystkiego.
Także do foremek na babeczki.

Samo przygotowanie - 5minut. Z chłodzeniem i pieczeniem zmieścimy się w godzinie czasu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation