Kuchnia

kuchnia

KRUCHE CIASTECZKA KUKURYDZIANE

Składniki:
• 125 g masła, temperatura pokojowa
• 90 g cukru pudru
• 1 jajko
• 1 łyżeczka waniliowego cukru
• 200 g mąki
• 80 g kukurydzianych płatków
• ½ łyżeczki proszku do pieczenia
• 50 g żurawiny


Wykonanie:
• Utrzyj masło z cukrem, cukrem waniliowym i dodaj jajko.
• Dodaj mąkę, płatki kukurydziane i żurawinę. Ciasto jest bardzo gęste.
• Formuj małe ciastka za pomocą łyżki i układaj na blasze wyłożonej pergaminem.
• Piecz ciasteczka kukurydziane na 175ºC (termoobieg) przez 20 minut . Ciasteczka mają być lekko zrumienione.


codojedzenia.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation