Kuchnia

jedzenie

chaczapuri


Składniki
mąka składnik ciasta 2 szklanki
sól składnik ciasta 0.5 łyżeczki
cukier składnik ciasta 0.5 łyżeczki
kefir składnik ciasta 0.75 szklanki
ser twarogowy 100 gramów +
feta 150 gramów +
ser suługuni lub mozarella ja dałam mozzarella 200 gramów +
Porcje: 2
Sposób przygotowania

1
chaczapuri - krok 1

rozkruszamy i mieszamy razem wszystkie sery

2
ciasto do chaczapuri - krok 2

mąkę, sól, cukier, wsypujemy do miski mieszamy, dodajemy kefir wyrabiamy ciasto

3
ciasto do chaczapuri - krok 3

dzielimy na 2 części

4
ciasto do chaczapuri - krok 4

rozwałkowujemy, z połowy farszu robimy kulkę i dajemy na ciasto

5
ciasto do chaczapuri - krok 5

zwijamy ciasto

6
chaczapuri - krok 6

rozgniatamy

7
chaczapuri - krok 7

rozwałkowujemy - na taką wielkość jaką mamy patelnie

8
chaczapuri - krok 8

smażymy na rumiano z obu stron. Nie smarujemy patelni tłuszczem!

9
chaczapuri - krok 9

podajemy na ciepło:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation