Kuchnia

Kuchnia

Naleśniki z farszem z kurczaka :) składniki: 200 g gotowanego mięsa kurzego 200g cebuli pokrojonej w kostkę 200 g pomidorów pokrojonych w kostkę pieprz sól oregano natka pietruszki łyżeczka papryki w płatkach 250 g szpinaku 4 ząbki czosnku + 100 g fety starty cheddar (opcjonalnie) 6 naleśników - np z tego przepisu przygotowanie na dużej patelni rozgrzać oliwę dodać cebulę, smażyć na małym ogniu aż się zeszkli. dodać pokrojone drobno mięso kurze i przyprawy, przesmażać przez parę minut mieszając (5-7min ) a następnie dodać pomidory i smażyć na małym ogniu aż pomidory zmiękną. W międzyczasie opłukać szpinak, uciąć ogonki, wrzucić na patelnię z oliwą i podgrzewać , mieszając, aż szpinak puści wodę i zwiędnie. dodać pokrojony w plasterki czosnek, sól i pieprz i jeszcze chwile smażyć. Przełożyć na sito aby pozbyć się nadmiaru płynu.Na każdy naleśnik nałożyć warstwę szpinaku, posypać pokruszoną fetą , farsz mięsny, posypać cheddarem, zawinąć. Robiłam "kopertkę " wygodną do smażenia . Przed podaniem naleśniki przysmażyć z obu stron na oliwie z masłem. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation