Kuchnia

Kuchnia

Sałatka z pieczonych buraczków

Składniki:
buraki ­ 6 sztuk
cebula dymka ­ 1 pęczek
Sos sałatkowy koperkowoziołowy
Knorr ­ 1 opakowanie
miód ­ 1 łyżka
jajka ­ 3 sztuki
serek wiejski ­ 1 opakowanie
sól morska ­ 1 łyżka
olej ­ 0.5 szklanek
woda ­ 3 łyżki
Sposób przygotowania:
1. Buraki dokładnie umyj. Następnie skrop połową oleju, posyp solą morską i zwiń każdy w
folię aluminiową. Buraki piecz w temperaturze 160 stopni przez 2 godziny Po tym czasie
odstaw je do ostygnięcia.
2. Zimne buraki obierz i pokrój w kostkę. Przełóż na półmisek.
3. Na wierzchu buraków łyżką nałóż serek wiejski.
4. Jaja ugotuj na twardo. Następnie pokrój je w ćwiartki i ułóż na sałatce.
5. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z pozostałym olejem, trzema łyżkami wody i miodem.
Skrop całym sosem sałatkę.
6. Jasną część cebuli pokrój w plasterki, zieloną część posiekaj. Sałatkę posyp cebulą i
podawaj.


https://www.przepisy.pl/przepis/z-pieczonych-buraczkow-z-serkiem-wiejskim?cat=134
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation