Kuchnia

Przepisy

KOFTA KEBAB
Składniki:

400 g mielonej wołowiny
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanej kolendry
1 łyżka posiekanej mięty
sól, cukier, chilli, cynamon, kumin (kmin rzymski), nasiona kolendry,
oliwa z oliwek
patyczki do szaszyków

Przygotowanie:

Wrzucamy mięso do miski, dodajemy startą na tarce cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, po pól łyżeczki suszonych przypraw (nasiona kolendry rozgniatamy w moździerzu) i świeże zioła, doprawiamy solą i połową łyżeczki cukru i dokładnie wyrabiamy z trzema łyżkami oliwy z oliwek i dwoma łyżkami zimnej wody. Oklejamy mięsem patyczki do szaszlyków, smarujemy oliwą z oliwek i smażymy na patelni grillowej po kilka minut z każej strony, uważając, by nie wysuszyć mięsa. Kofta kebab może też być pieczony w piekarniku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation