Kuchnia

kuchnia

Wytrawne babeczki

3 ziemniaki
2 cebule
oliwa
3 cukinie (ok. 600 g)
sól
pieprz
majeranek
1/2 pęczka natki pietruszki
1 łyżka tartej bułki + bułka do wysypania foremek
100 g sera ricotta
3 jajka
masło
1 duży pomidor

Ziemniaki gotujemy w łupinach, obieramy, robimy purée. Cebule dusimy na oliwie, dodajemy pokrojone cukinie, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy posiekaną natkę i dusimy 10 minut. Mieszamy uduszone warzywa z ziemniaczanym purée. Dodajemy tartą bułkę, ricottę, rozkłócone jajka. Cztery foremki do zapiekanek smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Wlewamy masę do foremek.
Pieczemy w temperaturze 180°C przez 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation