Kuchnia

Kuchnia - (Przepisy)

Pieczarki faszerowane

Składniki na 10 pieczarek:

10 pieczarek o dużych kapeluszach
2 jajka, duże, organiczne
1 cebula, mała
1 łyżeczka musztardy gruboziarnistej
Sól morska i kolorowy pieprz do smaku
Olej do smażenia

Sposób wykonania:

Jajka ugotować na twardo. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na patelni. Pieczarki umyć, odciąć i pokroić nóżki, a kapelusze delikatnie wydrążyć. Nózki dodać do cebuli, podsmażyć, a potem przez chwilę dusić. Pod koniec duszenia, przyprawić. Kapelusze usmażyć na innej patelni z obu stron, tak, aby nie były surowe. Po wyjęciu z patelni posolić.
Jajka, cebulę z pieczarkami i musztardę włożyć do blendera i miksować przez 10 - 20 sekund, do połączenia składników. Masę nałożyć do szprycki i wyciskać do kapeluszy. Podawać jako przystawkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation