Kuchnia

Przekąski

Gruszki z serem pleśniowym w szynce - Blog kulinarny - Kuchnia Marty Blog kulinarny – Kuchnia Marty
Składniki:

3 gruszki
100 g sera pleśniowego użyłam srebrny lazur
150 g serka kremowego
12 plasterków szynki wędzonej surowej dojrzewającej
20 g orzechów włoskich
natka pietruszki
1 garść rukoli
pieprz

Gruszki z serem pleśniowym w szynce

Przygotowanie:

Gruszki myjemy i kroimy, każdą na 4 części. Usuwamy gniazda nasienne. W miseczce łączymy ser pleśniowy z serkiem kremowym, dodajemy posiekane orzechy i natkę pietruszki i mieszamy aż składniki się połączą. Doprawiamy do smaku pieprzem.

Gruszki z serem pleśniowym w szynce

Przygotowaną masą napełniamy gruszki (dokładniej wgłębienia po usuniętych gniazdach nasiennych), posypujemy rukolą i każda ćwiartkę owijamy plasterkiem szynki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation