DIY - zrób to sam

Architektura

Dietetyczny makaron tagliatelle w sosie pomidorowo-serowym - Kaszamanna Studio

Składniki na 2 porcje:
- 100 g suchego makaronu pełnoziarnistego tagliatelle
- pół cebuli
- pół marchewki
- puszka pomidorów krojonych (400g)
- 2 ząbki czosnku
- 50g serka topionego emmentaler
- 40g sera pleśniowego błękitny lazur
- 1 łyżka chudego serka kremowego
- łyżeczka oliwy
- bazylia, oregano
- pieprz, sól

Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce. Podsmażamy na łyżeczce oliwy na małym ogniu przez kilka minut (uważamy, żeby cebula się nie przypaliła, w razie potrzeby podlewamy wodą). Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek, pomidory, wszystko razem dusimy jeszcze 3 minuty, przyprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Pod koniec dodajemy rozdrobnione sery, starannie mieszając do momentu, aż ładnie się rozpuszczą i połączą z pomidorami (około 5 minut). Ugotowany makaron łączymy z sosem i dzielimy na 2 porcje. Jedna porcja ma 400 kcal.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation