Kuchnia

2017 pażdziernik

Smoothie z mango i ogórka

SKŁADNIKI

1 - 2 PORCJE
2 ogórki gruntowe lub 1/2 szklarniowego
1 dojrzałe mango lub 1 szklanka miąższu ananasa
1 cm kawałek imbiru
1 szklanka soku z pomarańczy
opcjonalnie: kilka kostek lodu
do dekoracji: mięta, plasterki ogórka
PRZYGOTOWANIE

Do kielicha stojącego blendera włożyć obranego ogórka i obrane mango.
Dodać obrany i pokrojony na plasterki imbir, sok z pomarańczy oraz opcjonalnie kilka kostek lodu. Dokładnie zmiksować na aksamitny napój. Można dosłodzić syropem (z agawy lub klonowym) w razie potrzeby.
WSKAZÓWKI

W upały najlepiej użyć uprzednio schłodzonych składników.
Smoothie można przygotować kilka godzin wcześniej i trzymać w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation