Kuchnia

mmmmm....pycha

Składniki : 1,5 opakowania suchych drożdży, 200g jogurtu naturalnego, 2 jajka, 4 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 120g miękkiego masła, 1 łyżeczka soli, 1 jajko do posmarowania.

Składniki masa serowa: 300g twarogu na sernik, 4 łyżki śmietany 30% - 36% , 2 łyżki cukru pudru, 4 brzoskwinie.

Przygotowanie : Do miski wsyp mąkę, cukier, suche drożdże, sól - wymieszaj składniki. Wbij jajka do mąki , wlej jogurt i dodaj bardzo miękkie masło. Wyrób gładkie ciasto. Uformuj kulę, przykryj ściereczką i odstaw na 40-50 minut.

Przygotowanie masa serowa : Do miseczki dodaj ser, śmietanę i cukier puder . Dokładnie wymieszaj składniki.

Przygotowanie plecionka : Ciasto rozwałkuj na duży prostokąt. Na jednym końcu wzdłuż rozsmaruj masę serowąi posyp pokrojonymi brzoskwiniami. Zwiń w roladę do połowy długości prostokąta. Drugi koniec ciasta potnij na paseczki. Zwiń ciasto do końca. Następnie uformuj koło i połącz dwa końce ciasta. Drożdżówkę odstaw na 30 minut. Posmaruj rozbełtanym jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation