Kuchnia

Jabłkowe

Ciasto z budyniem i jabłkami - PrzyslijPrzepis.pl

Składniki
Ciasto:
1/2 kg mąki pszennej
1 kostka margaryny
2 jaja
1,5 szkl. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 op.cukru waniliowego
Masa budyniowa:
5 jabłek(twardych)
2 budynie waniliowe(ugotowane wg.przepisu na opakowaniu,lekko wystudzone)
1/2 op kisiel cytrynowy
Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto z budyniem i jabłkami

...1. Ze składników na ciasto zagnieść jednolitą masę.Ciasto podzielić na 2 części.2/3 rozłożyć na blaszce o wymiarach ok.35/25 ,1/4 masy włożyć do woreczka i zamrozić.
...2. Jabłka obrać ,pokroić w kostkę.Na rozłożone ciasto położyć pokrojone jabłka, posypać proszkiem kiślowym, polać letnim budyniem,wyrównać.Zamrożone ciasto zetrzeć równo na budyń.
...3. Piec ok.50 min w temp.180st C
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation