Kuchnia

Słodkości.

Moje Wypieki | Cynamonowe kule

Składniki na około 16 sztuk:

175 g zmielonych migdałów
70 g cukru pudru
1 łyżka cynamonu
2 białka
cukier puder do obtoczenia
W naczyniu wymieszać razem migdały, cukier i cynamon.

W innym naczyniu ubić na sztywno białka, połączyć z wymieszanymi suchymi składnikami. Mikstura powinna być na tyle sztywna, aby można było swobodnie formować kulki (dosypałam 1 łyżkę migdałów).

Formować kulki (u mnie najłatwiej było formować kulki po namoczeniu dłoni w wodzie). Wykładać na posmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.

Piec około 15 minut w temperaturze 180ºC. Ściągając z blachy, delikatnie podważać szpatułką.

Wystudzić, obtoczyć w cukrze pudrze. Przechowywać w szczelnym pojemniku, można zamrażać.

Smacznego :-).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation