Kuchnia

Ciasta ciasteczka desery2

zebra orzechowo-kakaowa

Składniki:

3 jajka
1 1/2 szklanki mąki
opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego
1/4 szklanki oleju
3/4 szklanki wody
3/4 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
3 kopiaste łyżki masła orzechowego
1 łyżka kakao


Przygotowanie:

Jajka miksujemy razem z cukrem i wodą. Do masy dodajemy proszek do pieczenia i budyń, stopniowo dosypujemy mąkę. Kiedy masa będzie jednolita dodajemy olej i miksujemy ponownie. Masę dzielimy na dwie części. Do pierwszej dodajemy kakao, a do drugiej masło orzechowe.
Blaszkę smarujemy masłem i wylewamy na środek, na przemian, po trzy łyżki jasnej masy i po trzy łyżki ciemnej. (lub w innych proporcjach). Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 45-50 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation