Kuchnia

Dania obiadawe

Krokiety z Kapustą i Pieczarkmi

600 g kapusty kiszonej
3 ziarna ziela angielskiego
listek laurowy
1 duża lub 2 małe cebule (około 200 g)
2 łyżki masła
600 g pieczarek
4 łyżki ketchupu
świeżo mielony pieprz, sól; do smaku
naleśniki z tego przepisu


Panierka:

1 - 2 jajka
2 - 4 łyżki mleka
sól, świeżo mielony pieprz
bułka tarta


Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle.


Kapustę, ziele angielskie i liść laurowy zalej wodą i obgotuj. Kapustę dokładnie odsącz i pokrój


Pieczarki zetrzyj na tarce i włóż do dużego garnka razem z kapustą i zeszkloną cebulą. Dodaj 4 łyżki ketchupu, dopraw solą i pieprzem, duś przez 15 - 30 minut. Następnie zdejmij pokrywkę i gotuj aż cała woda odparuje. Jeśli trzeba dopraw jeszcze solą i pieprzem.


Usmaż naleśniki z tego przepisu.
Nakładaj farsz na naleśniki, składaj boki do środka i zawijaj w rulon, tak jak na zdjęciu.


W misce roztrzep jajka, dodaj mleko, sól i pieprz. Zawinięte krokiety maczaj najpierw w jajku, a potem obtocz w bułce tartej.


Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.


SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation