Kuchnia

desery z galaretki

Galaretki w kształcie arbuza
Rzeczy, które potrzebujesz:
1 szklanka wrzątku, 1 opakowanie galaretki truskawkowej, 1 szklanka posiekanych świeżych lub mrożonych truskawek, ½ szklanki zimnej wody lub wódki, 5 limonek, przekrojonych na pół, wydrążonych i opłukanych, 1 łyżka ziaren maku, bazylii lub czarnego sezamu
1
Wlej do miski wrzątek. Wsyp opakowanie galaretki truskawkowej i mieszaj do czasu, aż całkowicie się rozpuści.
2
Dodaj do galaretki zimną wodę lub wódkę i posiekane truskawki. Miksuj całość blenderem aż do uzyskania płynnej konsystencji.
3
Włóż galaretkę do lodówki, żeby trochę stężała. Zbierz wszelką pianę, która utworzy się na wierzchu galaretki i wmieszaj z powrotem, żeby równomiernie rozprowadzić truskawkowe puree.
4
Wlej galaretkę do wydrążonych połówek limonek. Włóż do lodówki do czasu, aż całkowicie stężeje.
5
Ostrożnie przekrój wypełnione galaretką połówki limonek znów na pół. Każdą otrzymaną w ten sposób ćwiartkę posyp ziarnami maku, bazylii lub czarnego sezamu. Galaretkowe arbuzy gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation